Å selge gull

Å selge gull via gullkjøpere på nettet er det veldig trygg, enkel og glatt. Til og med for du mye mer betalt.

Velg rett kjøper når du vil selge gull.

Å selge gull har aldri vært så populært. Gullkursen er høy og det finnes en mengd foretag som mer en gjerne kjøper det av deg, ikke minst på internett. Mangfold er positiv for deg som vil selge gull, fordi det gir store muligheter å jevnføre og velge kjøpere. Men med mangfold kommer også utfordring å velge rett gullkjøper. Og fordi det er om å selge gull er det forstås ekstra viktig at alt går til presis som det skal.

Hold orden på gullkursen når du vil selge gull.

Det første du bør holde orden på når du går i selge mitt gull tanker, er gullkursen. Hvor høy gullkursen er styr hvor bra betalt du får for ditt gull. Gullkursen varierer og bestems i jevnførelse med et internasjonelt prisindex som baseres på tilgang og etterspørsel. Men gullkursen bestems også av gullkjøperen som selv avgjør hvor stor andel vinst han eller hun anser være rimelig. Mange gullhandlere har kampanjpriser som gir deg en ekstra gunstig gullkurs hvis du tenker vil/kan selge ditt gull innom en tid, for eksempel hvis du sender gull til kjøperen med post. Når du vil selge gull raskhet altså bety at du får bedre betalt og at salgsum når deg raskere. Selg gull så rask som mulig er altså et tips hvos du vil få så mye penger som mulig for det!

Selg gull på en sikker sett

Å selge gull er ikke bare om å velge den kjøper som tiltrekker med høy gullkurs. Å selge gull steller høye krav på sikkerheten. Mange av gullkjøpere som kjøper via internett gjør det med Posten som trasportmiddel. For sikkerhets skull bør du altså tilfredsstille deg om at:

Ditt gull sendes med Postens rekommenderende brev.

Forsendning er forsikret med opp til 100 000 kroner.

Å selge gull skal kjennes trygg, ikke usikre sommerfugler i magen.

Å selge gull er om rett vurdering

Den som vil selge gull bør rette seg til en gullkjøper som kan gjøre en vurdering enligt handverkets alle regler. Først bestems gullets renhet, hvilket bestemmer karatinnhold. Dette skjer ofte med en mengd olike hjelpemidler, for eksempel skraptester, magneter og kongesvannet. Alt for at du skal få rett gullpris når du vil selge gull.

Å selge gull er alt om rett vekt.

Neste stek for å få et bra pris når du bil selge gull er at rette deg til en gullkjøper som kan garantere at ditt gull veies korrekt. Din gullkjøper bør anvende spesiellvekter som er lagt og bra kalibrert for å veie gull. Kontroller gjerne på gullkjøperen nettside hvordan veining skjer – og hvis skalaer er EU-godkjent og kontrollert regelmessig av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Seriøse gullkjøpere angir dette.

Å selge gull gir rask betaling

De etablerte gullkjøpere tar oftest ikke mer enn 24 timmer på seg etter vurderingen innen de betaler ut dine penger. Vannligvis kan du velge om du vil få dem overført til ditt bankkonto, eller om du vil hente dem per avi. Har du en gang bestemt deg for å selge gull så setter du sikkert pris på at du for pengene rask.