Verdens betydelig gullsak

Verdens rareste gullsaker

Gull er i særklass mest ettertraktede av alle våre metaller, men det betyr at alt som er gort av gull vekker grådighet? Ikke nødvendigvis – det finnes en hel del rare og iblant ganske smakløse saker som man har forsøkt å pynte med „gull touch”. Her lister vi noen av dem.

Spiselig Gull

Gullen er myk og formbar metall og veldig små mengder kan presses ut til store blader. Derfor går det å gjøre veldig små frokostblandningen eller tynne blad som kan spises. Det er ikke giftig, men ikke så næringsriktig heller, så i førsta hand anvendes det bare som (spiselig) dekorasjon. En restaurant i New York serverer en sjokoladepudding som er pyntet med gullstof til besøkere som har råd å spandere over 26 000 dollar på en dessert.

Den gulle toalettet

Å spise sull er bokstavlig talt ganske smakløs, men høyden av smakløsheten oppnår endå toalettet som lages av rent gull. Firmaet står for Hang Fung Gold Technology Group i Hong Kong og er naturligvis den syreste av sitt slag (listet av Guiness rekordbok). „Tronen” går å spule og bruke – men ikke av eventuelle turister. Toalettet er en del av et hel baderom som innreds i 24-karat gull, og også om ikke eieren betalte dagens gullpris er det troligvis verdens dyreste baderom.

Sykkel Deluxe

Har man ikke råd til en hel bil i gull, eller foretrekker mer miljøvennlig transportmiddel, går det også å bestille en sykkel fra firmaet Aurumania som spesialiserer seg innom noe av nisje marked, nemlig, kristalldekorert gullsykkler. For 80 000 euro får man en håndlagt tohjuling som belagt med 24-karats gull og dekoreres med 600 kristaller fra Swarovski.

Verdens dyreste iPhone

Iblant er det et irritasjonsmoment at teknologiutviklingen går så rakt, spesielt for den som investerer i verdens dyreste mobiltelefon. Så lenge er „iPhobe $S Elite Gold” modern, men det kommer å formodentlig svi når det er dags å oppdatere telefonen man hadde kjøpt for 6 000 000 brittiske pund. Det er selvfølgelig inget problem som kommer å bedrøve mange, og deffinitivt ingen fattig. Opplagen er begrenset til to stk. iPhone 4S Elite Gold har naturligvis et skal av rent gull og er dekorekt med hele 500diamenter.

Et kongelig Nintendo

Spillutviklingen THQ kom på det perfekte settet å skaffe publisitet rundt sin spill „Big Family Games” til Nintendo Wii: De lett lages en gullpyntet variant av spillkonsolen og sendte den til Buckingham Palace som en gave til dronningen av England. m dronning Eizabeth fikk noen glade av spilet forteller ikke historien men det fikk ganske dårlig karakter av kritikkere.

Ekstra utstyrt Porsche 911

For en betydelig høyere summe enn det vanlige metallicforlengelse kan man la dekorere sin Porsche i 22-karats gull. Den gulle Porschen kommer fra Russland og er teket i nesten 18kilo gull. Ikke bare chassis er draperet i gull, men også andre deler av bilen som felger, dørhåndtak, eksosrør og dashbord.